Bolu dünyaca ünlü arap kanalında

Bolu dünyaca ünlü arap kanalında
24 Ocak 2018

Uluslararası Al Jazeera Televizyonu'nda bir hafta boyunca Bolu'nun doğal güzellikleri ile kültürel ve tarihi değerleri tanıtıldı. Dünyanın dört bir yanında yayın yapan Al Jazeera TV'de 7 bölüm olarak yayınlanan "Bolu özel programı" yaklaşık 500 milyon kişi tarafından izlendi.

Tabiatın Kalbi Bolu, eşsiz doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel değerleri ile yerel, ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarının ilgisini çekmeyi sürdürüyor.

Dünyanın birçok ülkesinde yayın yapan uluslararası Al Jazeera Televizyonu ekibi geçtiğimiz günlerde Bolu’ya geldi. Üç gün boyunca Bolu’nun dört bir yanını gezen Omar Kaşram yönetimindeki Al Jazeera TV ekibi, izleyicileri için Bolu’nun eşsiz doğasını, kuşaktan kuşağa aktarılan kültürel ve tarihi mirasını görüntüleyerek, vatandaşlarla röportaj yaptı. Programı 500 milyon kişi izledi Çekimlerde ortaya çıkan görüntüler ise Al Jazeera Televizyonu’nda 7 bölümde ekranlara geldi. Al Jazeera TV’de bir hafta boyunca her gün farklı bölüm ile ekranlara gelen Bolu özel programı ise şuana kadar yaklaşık 500 milyon kişi tarafından izlendi. “Bolu’yu tanıtmaya devam ediyoruz” Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, uluslararası arenada Bolu’nun tanıtımına büyük katkılar sağlayan tanıtım programları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bolu’yu Türkiye ve dünyada turizm, sağlık, spor ve üniversite kenti olarak tanıtmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde bütün dünyaya yayın yapan Al Jazeera Televizyonu ekibi tarafından Bolu’muzda çekimler yapıldı. Çekimlerde Bolu’nun doğasından termal tesislerine, el sanatlarından mutfak kültürüne ve tarihi dokuya kadar çeşitli örnekler verilerek, ilimizin tanıtımına katkı sağladık. Geniş bir izleyici kitlesi olan Al Jazeera Televizyonu yayınlanan 7 bölümlük program şuana kadar 500 milyon kişiye ulaşmış durumda. Ben bu vesileyle Al Jazeera Televizyonu muhabiri Omar Kaşram ve ekibine teşekkür ediyorum. Her şey Bolu için!” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.