Bianca Stella'nın taklit üretimine polis baskını

Bianca Stella'nın taklit üretimine polis baskını
18 Ekim 2023

Yeniçağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, Yeniçağa’da bir imalathaneye ihbar üzerine yapılan baskın sonucu BİANCA’nın Stella markası adı altında ürettiği ürünün ambalaj, etiket, kutu tasarımı, yazım şekillerinin taklit edilmesinden ve firmanın tescilli sloganlarının kullanmasından dolayı el konuldu. 

ORKİM Ortaklar Boya San. ve Paz. A.Ş. tarafından tüm Türkiye’de satışı yapılan "bianca stella” isimli ürünün firmanın sloganlarıyla aynı ebat kutularda satıldığının tespit edilmesi sonrası başlayan hukuki süreç sonunda Gerede Cumhuriyet Başsavcılığı, taklit üretim olayı ile haksız kazanca dur dedi. 

Boya sektörünün öncülerinden olan ve geliştirdiği ürün ve hizmetleri birçok farklı markası ile tanıtan ve satan Orkim Ortaklar Boya San. ve Paz. A.ş., “her yeri boya her şeyi boya”, “her yeri her şeyi koru”,  "her yeri her şeyi boya", "yeni nesil dönüşüm boyası", "her yeri her şeyi değiştir" "bianca stella” markalarını izinsiz olarak kullandığı ve ürünlerinin taklit edilmesinden dolayı Yeniçağa İl Emniyet Müdürlüğü, ilçedeki bir imalathanede arama yaptı. Yapılan arama sonucunda ambalaj, etiket ve kutu tasarım, yazım şekli ve renk kombinasyonları açısından da taklit ettiğini gören Emniyet Müdürlüğü personelleri,  imalathanede bulunan taklit ürünlere el koydu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.