Başkan Özcan Bolu'daki basın gerçeğini böyle anlattı

Başkan Özcan Bolu'daki basın gerçeğini böyle anlattı
18 Mayıs 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’daki gerçekten bu işi yapan gazete ve internet sitelerinin Bolu Belediyesinden aldığı reklam ve tanıtım ücretlerini sanki büyük bir yolsuzluk yakalmış edasıyla algı yaratmaya çalışanlara Bolu Belediyesi Meclisi Mayıs ayı 1. Oturumunda sert açıklamalarda bulundu. Özcan reklam ve tanıtım ücretlerinin bilgilerini sözde basına (!) AK Parti Meclis üyesi ve Denetleme komisyon üyesi Bülent Oturak’ın sızdırdığını belirtti.

Bolu Belediyesi Meclisi Mayıs ayı 1. Oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen oturumda Başkan Özcan, Bolu’daki gazete ve internet sitelerinin Bolu Belediyesinden aldığı reklam ve tanıtım ücretlerinin kamuoyuna bazı kişiler tarafından sızdırılması ile ilgili açıklamalarda bulunarak sızdırmayı AK Parti Meclis üyesi ve Denetleme komisyon üyesi Bülent Oturak’ın yaptığını belirtti.

“BOLU BELEDİYESİNİN ASLİ GÖREVLERİNDEN BİR TANESİ BASINA DESTEK VERMEK”

Özcan “Bu ara bir moda başladı. Önüne gelen bir internet sitesi kuruyor. Gazeteciler Cemiyetine üye değil. Geliyorlar bizden bir şeyler istiyorlar. Ben seni gazeteci olarak değerlendiremem çünkü ‘sen cemiyete üye değilsin” dediğimde atıp tutmaya başlıyorlar. İftiralar başlıyor. Neymiş, efendim Bolu Belediyesi basına destek veriyormuş. Bolu Belediyesinin asli görevlerinden bir tanesi basına destek vermek. Şimdi Alaaddin bey vermiyor muydu? Veriyordu. Alaaddin bey sadece ayrım yaparak veriyordu. Biz mümkün olduğu kadar ayrım yapmadan veriyoruz. Adaletli davranmaya çalışıyoruz”

“KOMİSYONU ÜYESİ OLARAK BÜLENT BEY BUNLARI NOT ALMIŞ”

“Siz beni basın üzerden eleştiriyorsunuz. Ben nereden okuyorum, basın üzerinden ben kendi yaptıklarımı, belediyenin çalışmalarını başka kurumlar yaptığı çalışmaları halka nasıl duyuruyor. Milletvekilleri nasıl açıklama yapıyor? Gazetelere. Şimdi acaba bu bilgileri belediye içinden birileri mi verdi? dedim. Ama öğrendim ki denetim komisyonu üyesi olarak Bülent Bey bunları not almış. Ancak üzülerek söylüyorum. Yanlış not almışsınız.  Üç yıl boyunca Bolu Belediyesinin basına ilan, reklam vesaire verdiği rakam 700 küsür bin lira. Ama siz bir yılda 556 bin Lira para ödendiğini söylüyorsunuz.  Yılda basına verdiğimiz destek 250 bin civarında”

“BÜLENT BEY ARKADAŞIMIZI BİR ŞEKİLDE BUNU SÖZDE BİR BASINA VERMİŞ”

“Bu verdiğimiz destek sayesinde o gazetelerde çalışan insan sayısı en az 150.  Bu insanların gecesi gündüzü yok. Gece trafik kazası oluyor koşturuyorlar, duyuruyorlar. Bir vaka oluyor basından haberimiz oluyor.  Bülent Bey oturmuş tek tek yazmış. Yazsın. Ama bazı şeyleri iki defa yazmış. Doğru rakamı bulamamış. Basın ilan kurumu üzerinden bizim basın ilan kurumuna yatırıp basın ilan kurumu üzerinden gazetelerin kestiği makbuzları bile doğrudan belediyeden ödenmiş gibi göstermiş. Belediyeden nemalanamayanlar, gazeteciler cemiyetine üye olmayanlar, işim gücüm yok bari bir haber gazetesi kurayım belediye karşıtı haber yapayım onun karşısında belki bir şeyler alayım diyenler. Zaten her şey ortaya çıkmaya başladı. Bayram mesajlarında kim veriyor bunları. Maalesef Bülent Bey arkadaşımızı bir şekilde bunu sözde bir basına vermiş. Oda tüyü bitmemiş yetim hakkını soruyor bize”

1 yorum yapılmış

  • Serbey 18 Mayıs 2021 - 09:38
    Bütün mesele arpalarının kesilmiş olması. Artık belediye üzerinden ihale kapamıyorlar, kuduruyorlar.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.