Başkan Özcan, Balaban'a sert çıktı

Başkan Özcan, Balaban'a sert çıktı
20 Ocak 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ak Parti Grup Başkan Vekili Burak Balaban’a sert şekilde tepki gösterdi. Türkiye’de yıllardır yürüttükleri, ‘Cumhuriyet Halk Partisi, ‘Camiye karşı propagandalarının’ ayyuka çıkmasından korktukları için olayları kıvırmaya çalıştıklarını söyleyen Özcan, Bugüne kadar Türkiye’de cami yapılmasına bir tek fetocular karşı çıkıyordu şimdi Ak Parti muhalefeti de karşı çıkmaya başladı. Ben bunları anlamakta zorluk çekiyorum’ ifadelerini kullandı.

Haber:Ayşe Tavaş

 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Beldiyesi’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bolu Belediye Meclisi Ak Parti Grubunun cami yapımı ile ilgili yaptığı açıklamalara sert bir dille eleştirdi. Bunlar yıllardır yürüttükleri propagandanın ayyuka çıkmasından korktukları için laf salatası yapıyorlar tek dertleri şudur; “Genel Merkezle beni ters düşürüp  Cumhuriyet Halk Partili  Belediye Başkanı nasıl cami yapar kardeşim algısı yaratmak” Bunlar zannediyor ki CHP’liler farklı insanlar. Hayır kardeşim CHP’lilerde ibadet ediyor. Onlarda camiye gidiyor. Benim annemde babamda hacı tüm Bolu’da hacı olduklarını biliyor. Benim rahmetli dedem Göven köyündeki camiyi yaptıran muhtar. Bizde cami yaptırmak bir şekilde buna katkıda bulunmak sevap sayılır. Ancak ihtiyaç olduğu halde camiye karşı çıkan bunu siyasi malzeme haline getirip kıvırmaya çalışanlar öbür tarafta nasıl hesap verir bilemiyorum. Onları Allah’a havale ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Tanju Özcan’ın açıklamaları şöyle;

‘Cami yapmayı tasarladığımız bölgenin karşısında alkol ruhsatı yok’

‘Sen ihalede usulsüzlük yapmışsın savurganlık yapmışsın tüyü bitmemmiş yetimin hakkına girmişsin ihaleye fesat karıştırmışsın diye itiraz edeceklerine sen neden cami yapıyorsun diye itiraz ediyor. Neden kıvırıyorsun Belediye Meclis toplantısında. O bölgede vatandaşlarımız bize bin 260 metrekare yer bağışladı. Oranın 117 tane hissedarı var. Hepsi bize güvenmiş, şahsıma güvenmiş şartsız olarak bağış yapmışlar. Biz burada iyi niyetli şekilde yola çıkarak ihtiyaç olana camiyi yapmak istiyoruz. Bide meclis toplantısında yalanlar söylüyor. Yok karşısında şu bu var diye. O cami yapmaya çalıştığımız bölgenin karşısında verilmiş bir alkol ruhsatı falan yok. Hadi çıkarsınlar böyle bir ruhsat varsa göstersinler. Ak Parti döneminde yapılan Hilton Otel, otelin bitişiğinde cami bulunuyor. Orada alkol satılıyor. Buna neden itiraz edilemedi çünkü dertleri yok samimi değiller. Sıkışınca diyorlar ki biz vermedik kültür bakanlığı verdi bu ülkeyi 19 yıldır Ak Parti yönetiyor. Kültür Bakanı da Ak Partili Bakandı. Eskop Otele alkol ruhsatını Burak Balaban döneminde Eski Belediye Başkanı vermiş. Soruyorum şuradaki tarihi camiye mesafesi ne kadar. Neden Burak Balaban şimdi yalan söylüyor”

‘Bölgede okula ihtiyaç varsa okul yapılır camiye ihtiyaç varsa cami yapılır’

“Türkiye’de şu an da büyük algı kırılması yaşanıyor. Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi camilere karşi propagandaları bu oldu ama gördüler ki Cumhuriyet Halk Partililer ihtiyaç olduğunda Cami yapıyor. Bizim şu farkımız da var. Türkiye’de CHP’li tüm Belediyeler bizim belediyemiz de dahil her camiye yardım yapıyor. Biz Bolu’nun ilçelerindeki bütün camilere yardım ettik. Bizim şu an yapmaya çalıştığımız ‘Belediye Camisi’ yaptırmak. Türkiye’de ikinci örneği olacak İlk Örneği 1954 yılında, Kırklarelinin Kaynarca Belediyesi tarafından yapılan cami. O Belediyede CHP’li Belediyedir. Bizim yaptığımız ikincisi olacak. Biz camiye yardım yapmakla kalmıyoruz. Cami yapıyoruz. O bölgede camiye ihtiyaç var. Borazanlar mahallesi 10 yıl önce 2 bin nüfusluydu tek tane camileri vardı şimdi 20 bin nüfuslu yer oldu. Ve buranın camiye ihtiyacı var. Aynı bölgede şu anda 13 okulu var biz demiyoruz ki okul yapılmasın. Sadece cami yapılsın. Bölgede neye ihtiyaç varsa o olacak.

Ben cami konusunda samimi şekilde bir kez daha söylüyorum. Hukiki mücadeleye de hazırım. Ben bu işe gövdemi koydum. O camiyi bu sene içerisinde yapacağım. Halkımın hizmetine açacağım. Milli Eğitim, bizim planımıza itiraz ederse tek sorumlusu Ak parti temsilcileridir.”

‘Allah bizim aklımızdan geçen en küçük hesabı biliyor Ak Parti Grubunu ona havale ediyorum’

“Ben onlardan şunu bekliyordum Sayın Başkanım cami yapıyormuşsun biz Belediye Mecli Üyeleri olarak seni destekliyoruz. Caminin yapımına bağışta bulunmak istiyoruz. Bunlar ne yaptı itiraz edip iftira atmaya çalıştılar. Yalan söylediler. Onları Allah’a havale ediyorum. Allah bizim aklımızdan geçen en küçük hesabı biliyor. Bize alkol kullanıyor diye imada bulunalar biz Bolu’da alkol alanını düşürdük. Vatandaşlar açık alanda değil kapalı alanlarda alkol tüketiyor. Çoluk çocuk görmesin diye kapalı mekanlar koyduk.” Sözlerine yer verdi.

Bu ülkede kusursuz şekilde ibadetini yerine getiren CHP’liler de var AK Partililerde var. Bu Bizler bazı Ak parti yöneticileri gibi gizli kapaklı yapmıyoruz. Bunlar şehir dışına çıkınca alkol tüketip bunun günahı yokmuş gibi davranıyorlar. Bolu’ya gelince günah oluyor.Burak bey neden bunlardan bahsetmiyorsun o arkadaşlar senin uzağında değiller. Biz herkesin değerlerine saygı duyuyoruz. Herkesin hür iredesi var. Alkol içmek isteyen vatandaş içer. İbadet etmek isteyen vatandaş yapar. Herkes bu ülkede birbirine saygı duymayı öğrenecek.”

“Yakında ‘laiklik elden gidiyor’ diye miting düzenleyecekler”

“Seçimden önce ben dedim ki Türkiye’de yemin ederek göreve gelen ilk Belediye başkanı olacağım nasıl yemin edeceğimi de tarif ettim Türk Bayrağını serip üzerine Kuran-ı Kerimi koyup, ‘tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmeyeceğim savurganlık yapmayacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum’ diye.  Ertesi gün Ak Parti İl Başkanı niye böyle yemin ediyorsun laiklik ilkesine ters diye beni eleştirdi. Bunlar oluşturdukları algının ortaya çıkmasından korktukları için bu tepkileri veriyorlar. Ben bunlardan artık Belediyenin önünde laiklik elden gidiyor diye miting yapmalarını bekliyorum.

Son kez söylüyorum, Allah bana izin verdiği taktirde Bolu Belediye Başkanı olarak o camiyi yaptıracağım. Onların tüm engellemelerine karşı mücadele edeceğim”

1 yorum yapılmış

  • Adem22 Ocak 2021 - 12:51
    Allah rızası için bu konuyu politik manevra sahasına katmayın..Camiyi de yapın. Ak Partli tek bir kişi camiye karşı gelmez! Bunu herkes bilir!

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.