Başkan Cihan Tavuz, Tanju Özcan'a 'zorba başkan' dedi

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Avukat Cihan Yavuz yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından sahtekarlık yapıldığını dile getirdi.

Başkan Cihan Tavuz, Tanju Özcan'a 'zorba başkan' dedi
13 Şubat 2024

Başkan Cihan Yavuz, "07.02.2024 günü Belediye Meclisinde, başkan Tanju Özcan tarafından sahtekarlık yapılmıştır. Belediyeyi 434 milyon TL borçlandıracak yetki talebi, 16 RET oyuna karşılık sadece 13 kabul oyu almasına rağmen, kabul edilmiş gibi tutanağa geçirtilerek Bolu Siyasi Tarihinde eşi görülmemiş bir sahteciliğe, zorbalığa, ve skandala imza atılmıştır." dedi.

ZORBA BAŞKAN

Yavuz açıklamasının devamında, "Seçime 1,5 ay kala hiçbir hizmet yahut yatırım yapılamayacağı, aklı başında herkesin malumudur! 16 ret oyu veren Meclis üyeleri bu skandala itiraz etmişlerdir. İtirazları dinlemeyen zorba başkan, tutanakları ancak 5 gün sonra yayınlamıştır. İşbu hukusuz işlem ve eylemlere karşı derhal BOLU İDARE MAHKEMESİNE YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEBİYLE İPTAL DAVASI AÇILMIŞTIR. Bu noktada, ivedi şekilde Yürütmenin Durdurulması kararı verilebileceğini umuyor, 16 ret oyu veren meclis üyelerinin haklılığı Mahkeme tarafından da tescillenecektir kanaati taşıyoruz.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Görevlerini kötüye kullanmak suretiyle açıkça suç işleyen başta Tanju Özcan olmak üzere divan üyeleri hakkında da Savcılığa SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR! Yargı mercilerinin gereğini yapacağından en ufak bir şüphemiz yoktur! Hatırlatmak ve ikaz etmek isteriz ki: Bolu’daki tüm banka şubelerinin de, oluşması muhtemel 434 milyon TL lik bir kamu zararına neden olmamak adına müteyakkız ve temkinli olacaklarını düşündüğümüzü Bolu kamuoyu ve tarih önünde beyan ederiz!" şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu13 Şubat 2024 - 20:55
    Bolu Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı gereğini yapmalıdır.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.