Başkan bağımsız devam edecek

Başkan bağımsız devam edecek
14 Temmuz 2023

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) den ihraç edilme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. 20 Temmuz’da karar için toplanacak olan Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) savunma vermeyeceğini belirten Özcan, Kılıçdaroğlu ile aynı çatı altında siyaset yapma olasılığının olmadığını dile getirdi. 

CHP YDK’nın kendisini partiden atmak için talimat aldığını savunan Tanju Özcan,  ‘B’ planı olmadığını ve yoluna bağımsız Belediye Başkanı olarak devam edeceğini söyledi. 

BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM EDECEK 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İlimizde ki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Partiden ihraç edilme süreciyle ilgili sorulan soruyu cevaplayan Başkan Özcan; “Öyle görülüyor ki, ayın 20’sinde YDK beni partiden atacak. Talimat almışlar. Üzüldüğüm şey şu; sen o gün beni çağırıp atacaksın ama ben hala ne ile suçlandığımı bilmiyorum.  Bir taraftan  onlara, kendimi attırma zevkini yaşatmak istemiyorum, ayın 19’un da istifa edeyim diyorum. Lakin arkadaşlarım, ‘istifa etme, bırak bu zevki yaşasınlar,  Atatürkçülerin CHP’den nasıl çatır çatır atıldığını tarih yazsın’ diyorlar. Düşünüp karar vereceğim. Lakin savunma yapmaya gitmeyeceğim. Atıldıktan sonrası için bir planım yok. Şimdilik bağımsız olarak yoluma devam edeceğim” ifadelerine yer verdi. 

"İMAMOĞLU TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI"

Bazılarının gündemi takip ettiğini ve hangi tarafın ağır basacağını beklediğini dile getiren Özcan, "Değişim değişim diyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu o cesareti gösterip 'Değişim Genel Başkan'dan başlamalı, ben de varım.' diyebilecek mi, diyemeyecek mi? Bunu bekliyor insanlar. Ben de bekliyorum." dedi.

Özcan, "Ekrem İmamoğlu'nu destekliyor musunuz?" sorularına yürüyüş boyunca cevap verdiğini anımsatarak şunları kaydetti:

"Ekrem İmamoğlu'nu desteklemek istiyorum da Ekrem İmamoğlu 'Ben adayım.' demedi ki. Ben şunu söylüyorum; kamuoyunda şu anda öne çıkan isim CHP genel başkanlığı için İmamoğlu. Kişisel fikrim, İmamoğlu taşın altına elini koymalı, masaya yumruğunu vurmalı, bu düzen artık değişmeli, 'Ben de varım.' demeli. Demediği her gün de güç kaybediyor. Bir dostu, kardeşi olarak da kendisini uyarıyorum." diye cevap verdi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.