Ayakta AMATEM” hizmete açıldı

Ayakta AMATEM” hizmete açıldı
2 Şubat 2016

Kamu Hastaneleri Birliği, AİBÜ İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Ayakta Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) hizmete açtı.

Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı AİBÜ İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ayakta Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) hizmete açıldı. Ayakta AMATEM Polikliniği’nde, Alkol Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığı Tedavisi kapsamında hizmet verilmekte ve yataklı servis bulunmamaktadır.

Ayakta AMATEM Polikliniği, toplum temelli bir model anlayışı içinde bağımlılıkla mücadelede bireyin sadece tıbbi ve psikolojik sorunlarına odaklanmakla kalmıyor. Aynı zamanda sorunun devamında çok önemli yere sahip olan diğer faktörler olan sosyal, ekonomik, barınma ve çalışmaya yönelik ihtiyaçlarının da tespitini gerçekleştiriyor. Çok yönlü bir yaklaşımla, psikiyatrist, psikolog, sosyal çalışmacı ve hemşireden oluşan ekip anlayışı içinde alkol madde kullanan bireylerin sorunlarının bireye özgü çözüm yöntemleri; kişinin kendisi ve ailesinin de içinde yer aldığı planlamalarla, kurumlar arası işbirliği ile rehabilite ederek; birey topluma yeniden kazandırılıyor.

Başhekimliğini Uz. Dr. Hülya Ensari’nin yaptığı İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ayakta AMATEM’in kuruculuğunu Başhekim Yardımcısı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Koç üstlendi.

Koç, Ayakta AMATEM’de verilen sağlık hizmetleri hakkında, “Hastanemizde her hafta Salı ve Perşembe Günleri saat 10:00 - 12:00 arası Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı olan SAMBA eğitimi düzenlenmektedir. Her hafta Cuma günleri saat 11:00 - 12:00 arası Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı Aile Samba eğitimi düzenlenmektedir. Her Çarşamba saat 14.30-15.30 arası ise Grup Terapisi düzenlenmektedir” diye konuştu.

Koç, açıklamalarının devamında, her Pazartesi Ayakta Tedavi Merkezi polikliniğinin hekim tarafından yürütüldüğünü ve haftanın her günü Ayakta Tedavi Merkezi polikliniğine bağlı psikolog çalıştığını belirtti.

Koç, açıklamalarının sonunda, AMATEM Polikliniği’nin ayakta tedavi hizmeti verdiğini ve yataklı servisinin bulunmadığını belirtti. Koç, bağımlılığa karşı hayat kurtaracak merkezin 0 (374) 275 25 25 numaralı telefon iletişim bilgilerini paylaşarak, hastaları beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.