AK PARTİ Başkan Özcan hakkında suç duyurusunda bulunuyor

AK PARTİ Başkan Özcan hakkında suç duyurusunda bulunuyor
23 Şubat 2023

AK Parti İl Başkanı Suat Güner gazeteci Caner Güngör'e yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Güner, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Valimiz, Vali Yardımcımız üzerinden sürdürdüğü kışkırtma nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığna suç ihbarında bulunacağız" dedi.

HABER : Caner GÜNGÖR

Özellikle son yapılan belediye meclisi toplantısında yaşananları değerlendiren Başkan Suat Güner, "Tanju Özcan Ocak 2023 Meclisinde 535 milyon TL. borçlanma yetkisi almıştır. 9 Şubatta yapılan Meclis toplantısında 2023/75 sayılı karar ile deprem bölgeleri için yapılacak ayni ve nakdi yardım yapılması kararı oy birliği ile karar altına alınmıştır. 21.02.2023 tarihinde yapılan olağanüstü Meclis toplantısının konusu bu anlamda depreme yardım değil depremzedeler için Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bankalardan 99 Milyon TL. kredi ama yetkisi verilmesidir. 100 Milyon diyememesinin nedeni zaten Belediyenin kredilere boğulması ve bu kredilerin de başkan tarafından kullanılması yani aşırı kredi nedeniyle zaten Tanju Özcan önünde yasal engel olmasıdır. 2019’dan bu yana kullanılan krediler Belediyenin tüm taşınmaz ve taşınır malvarlığı ve tüm gelirlerini ipotek ve rehinler verilerek kullanılmaktadır.

"OCAK AYINDA BORÇKLANMA YETKİSİ ALDI"

Henüz yılın başında, Ocak ayında 535 milyon TL. borçlanma yetkisi almıştır. Şubat’ta zaten deprem için oy birliği ile yetki verilmesine rağmen bu defa olağanüstü toplantı ile ilave 99 Milyon TL. yetki istemiştir. Belediye Meclisi olağanüstü toplantı da tek gündem yapar. Ancak Başkan toplantıya kredi kullanma yetkisi ve protokol yetkisi olmak üzere iki yetki istemiştir.

"ORTADA OYLAMA YOKTUR"

Görüntüler ortadadır Ak Parti hayır oyu kullanmadığı gibi CHP de evet oyu kullanmamıştır. Ortada zaten oylama yoktur, işaretle yapılan oylamada kimse elini kaldırmamıştır. Biz bu konuyu yargıya taşımaya kararlıyız. Belediye Başkanı hiçbir paranın hesabını yıllardır vermemişken depremi istismar etmesine izin vermeyeceğiz. Devlet dimdik ayaktayken günlerdir provakasyon yapıp üstüne bir de soyut bicinde 99 Milyton TL. kredi alması samimi değildir. Mevcut bütçeden veya Ocak ayında aldıklarından harca dedik ve 9 Şubatta bu yetkiyi verdik. Konu her zaman ki gibi Tanju Özcan’ın fırsat düşkünlüğünden ve provakasyonundan ibarettir" dedi.

"SUÇ İHBARINDA BULUNACAĞIZ"

Başkan Güner, başkan özcan hakkında da suç duyurunda bulunup konuyu mahkemeye taşıyacaklarını ifade ederek, "Günlerdir Devlet Yok hala yok deyip devlet kurumu olan Belediye’den yetki istemek ertesi gün AFAD çadırı önünde resim çektirmek gibi çelişkiler Tanju Özcan için sıradan işlerdir. Hem oylama yapılmamasına rağmen Ak Parti hayır kullandı şeklindeki beyanı yönünden İptal Davası hem de günlerdir Devleti, Sayın Cumhurbaşkanımız, Valimiz, Vali Yardımcımız üzerinden sürdürdüğü kışkırtma nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığna suç ihbarında bulunacağız" şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.