Ahmet Baysal'dan 10. yıl marşı çıkışı

Ahmet Baysal'dan 10. yıl marşı çıkışı
28 Haziran 2016

İzzet Baysal Vakfı tarafından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında mezun olan lise ve dengi okullarının birincilerine ödül töreni düzenlendi.

Törende konuşma yapan Ahmet Baysal, 10’uncu Yıl Marşı’nı yasaklayan İl Milli Eğitim Müdürüne göndermelerde bulunarak, “Daima ileriyi, muasır medeniyet yolunu hedef alan Ulu Önder Atatürk, 10’uncu Yıl Marşı’nda söylendiği gibi Türk’e durmak yaraşmaz, Türk önde, Türk ileri demiştir” dedi.

İzzet Baysal Vakfı’nın düzenlediği ödül töreninde 10’uncu Yıl Marşı’nı yasaklayan Milli Eğitim Müdürü’nü eleştiren Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, “Bazıları 10’uncu Yıl Marşı yerine Mehter Marşı çalınmasını istiyor. Çelişkiye bakın; Mehterde 3 adım atılır ve sonra durulur, 10’uncu Yıl Marşı’nda ise “Türk önde, Türk ileri” denilerek durmanın söz konusu bile olmadığı anlatılır” şeklinde konuştu. Törende bulunan İl Milli Eğitim Müdürü’nün gözlerinin içine bakarak konuşmasını sürdüren Ahmet Baysal, “Bize Türkiye Cumhuriyeti’ni ve onun nimetlerini bağışlayan Ulu Önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarına vefa borcumuzu hiçbir zaman unutmayalım. O yazdıkları ve söyledikleri ile karanlığın değil, aydınlığın yolunu göstermiş; Geriye değil, daima ileriyi, muasır medeniyet yolunu hedef almıştır. 10’uncu Yıl Marşı’nda söylendiği gibi “Türk’e durmak yaraşmaz; Türk önde, Türk ileri” demiştir. 10’uncu Yıl Marşı yerine bazılarınca, okullarımızda Osmanlı’nın Mehter Marşı çalınsın isteniyor. Çelişkiye bakınız; Mehter Marşı’nda 3 adım atılır, bir durulur. Oysa 10’uncu Yıl Marşı’nda ise hedefimiz; “Türk’e durmak yaraşmaz, Türk önde, Türk ileri” dir. ‘Durmak’ söz konusu bile değildir” dedi. Merhum İzzet Baysal’ın fikirlerini de hatırlatan Ahmet Baysal, “Sevgili gençler, Rahmetli Amcam İzzet Baysal’ın 1986 yılında tescil ettirdiği Vakıf Senedinin 4’üncü Amaç Maddesine koydurduğu şu cümleyi bilmenizi de isterim; “…Vakıf amacını çağdaş, Laik ve demokratik Atatürkçü düşünce ışığından ve Ulu Önderin muasır medeniyete ulaşmada gösterdiği yoldan gerçekleştirmeyi esas alır!” ifadelerine yer verdi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.