Adeta Bolu dağı koptu geldi

9 Temmuz 2023

Anadolu Otoyolu Bolu geçişinde dağ yamacından kopan kayaların tıra çarpması sonucu zincirleme trafik kazası meydana geldi.

Otoyolun İstanbul istikametinde seyreden 06 CRE 306 plakalı tıra, Düzce-Bolu il sınırında dağ yamacından kopan kayalar isabet etti.

Kontrolden çıkan tır, aynı yöndeki 41 AIL 346 ile 01 VJ 200 plakalı otomobillere çarptı.

İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve karayolları ekipleri sevk edildi.

Yaralanın olmadığı kazada ekipler, yolu trafiğe kapattı, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.

Temizleme ve araçların kaldırılması çalışmalarının başlatıldığı yolda ulaşım, Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendiriliyor.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Yoğun yağıştan dolayı Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandığını açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Yoğun yağıştan dolayı Bolu Dağı Tüneli'nden sonra TEM Otoyolu'nda da meydana gelen heyelan sebebiyle Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapanmıştır. Ankara'dan İstanbul'a gidecek olan sürücülerin, Ankara  - Eskişehir - Bilecik - Sakarya istikametini kullanmaları gerekmektedir.”

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.