19 Mayıs'ta Alan'dan protesto

19 Mayıs'ta Alan'dan protesto
19 Mayıs 2016

Mahmut Alan, sabah saatlerinde Atatürk Anıtında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninin gerçekleştirileceği alana beyaz bir t-shirt ile gelerek sessiz bir protesto gerçekleştirdi.

Anma törenine gelen Mahmut Alan, üzerinde “Şehitlerimiz ve 13 Kürt vatandaşımız PKK katliamına kurban gitti. İnsan Haklarını koruduklarını söyleyenler, HDP, TKP, CHP, EĞİTİM-SEN, KESK, DİSK, ÖDP, EMEP. Neden Sessizsiniz. Bu ölenler insan değil mi?” yazılı bir t-shirt ile dikkatleri üzerine çekti. NEYİ PROTESTO ETTİ 12 Mayıs’ta Diyarbakır'ın Sur ilçesinde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği terör saldırısında 13 vatandaş yaşamını yitirmişti.  Saldırı, bomba yüklü kamyonu mahallede saklamak isteyen PKK'lı teröristlere tepki gösteren vatandaşların, aracın köyden çıkması için yaptığı takip sırasında gerçekleşmişti. Mahmut Alan burada hayatını kaybeden Kürt vatandaşları için bahsini ettiği sivil toplum kuruluşlarının ve partilerin neden sessiz kaldığının hesabını sordu. “ÖLENLER PKK’LI OLSAYDI BU SOKAKLAR YİNE DOLARDI” Tören sonunda açıklamalarda bulunan Alan; “Atatürk bu Cumhuriyeti kurdu bizlere teslim etti. Atatürk’ün adını ağzını alanlar, insan haklarını koruduklarını söyleyenler kaç günden beri sessiz. Çünkü ölenler PKK’lı değil. Ölenler Kürt vatandaşı, ölenler Türk vatandaşı, ölenler şehitlerimiz. Onlar PKK’lı olsaydı bu sokaklar yine dolardı, yine bu vatandaşlar provokatör eylemlerine devam ediyorlar. Bizim hiç kimseye zararımız yok, biz sesimizi gayet demokratik yollardan, demokratik bir şekilde dile getiriyoruz. Şehitlerimiz ve ölen Kürt vatandaşlarımız için de kendilerini sokaklara davet ediyoruz. Daha önce PKK’lılar için nasıl sokaklara çıktılarsa bir de şehitlerimiz ve ölen 13 vatandaşımız için sokaklara davet ediyoruz onları. (Emrah ÖGET)

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.