10 bin yıllık buğday Bolu'da hayat buluyor

10 bin yıllık buğday Bolu'da hayat buluyor
5 Ekim 2018
Bolu İl Özel İdaresi destekli Bolu’da Yöresel Ürün Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında Seben İlçesinde 15 üreticiye bin 100 kg Seben Iza Buğdayı Tohumluğu dağıtımı gerçekleştirildi. Programa Seben Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İl Müdürü İzzet Murat, Kurum Amirleri, teknik personel ve Iza Buğdayı üreticisi çitçiler katılım gösterdi. Ziraat Mühendisi Ayhan Şenol’un sunumuyla başlayan program Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nusret Zencirci’nin ürün hakkındaki bilgilendirme ve tanıtım sunumuyla devam etti. “BEREKETLİ BİR ÜRETİM SEZON OLMASINI DİLİYORUM” Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü; İzzet Murat konuşmasında; “İlimizde yöresel ürünlerin yaşatılması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla İl Özel İdaresinin de destekleriyle çalışmalarımız sürmektedir. Bugün Seben İlçemizde 15 çiftçimize 1.100 kg ilçe için ciddi ekonomik değere sahip Iza Buğdayı dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bu vesile ile başta Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Özel İdare Müdürlüğümüz ve Üniversitemiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, bereketli bir üretim sezon olmasını diliyorum” dedi. “UMARIM BU TÜR PROJELER ARTARAK DEVAM EDER” Seben Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, yöresel ürün yetiştiriciliği projesini geliştirme kapsamında emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileterek başladığı konuşmasında; “Bugün burada Özel İdare Müdürlüğümüz kaynakları ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu Seben Iza Buğdayı dağıtım töreninde bulunmaktayız. Umarım bu tür projeler Seben ilçemiz için artarak devam eder. Seben Kaymakamlığı olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Herhangi bir problem ile karşılaşıldığında kapımız tüm çiftçilerimize açıktır. Seben ilçemize ilk adımımı attığımda Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Özbağ bizleri Iza Buğdayı hasadına davet etti. Çiftçilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu. “ÜRETİMİNİ ARTTIRMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”
Belediye Başkanı Süleyman Özbağ yöresel ürünlerin yaşatılması için çalışmaların devam edeceğini söyleyerek; “Yöresel Ürün Projesi inşallah Bolu’muzun ürünlerinin hak ettiği değeri bulmasını sağlayacaktır. İlimizde yöresel ürünlerin yaşatılması, sürekliliğin sağlanması amacıyla özel idaremizin de kaynak desteğiyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bolu halkımızın iyi bildiği bu ürünleri ulusal anlamda tanıtmak, yaygınlaştırmak ve üretimini arttırmak hepimizin görevidir. Yaptığımızın aslıda budur. Biz bir tohum veriyoruz inşallah üreticilerimiz de bunu çoğaltacaktır. Bu vesileyle başta Valiliğimiz, Özel İdaremiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, İlçemiz çiftçilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların akabinde dağıtımda hazır bulunan çiftçilerimize 2019 yılı üretim sezonunda ekimi yapılmak üzere Iza Buğdayı tohumluklarının dağıtımı Kaymakam Muhammed Fatih Günlü, Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Bolu İl Müdürü İzzet Murat, Orhan Gazi Karakaş, Kurum Amirleri, teknik personel Şube ve İlçe Müdürü, Daire amirlerince gerçekleştirildi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.