Özcan'dan Yılmaz'a alt yapı suçlaması

Özcan'dan Yılmaz'a alt yapı suçlaması
14 Haziran 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yoğun yağmur yağışları sonrası alt geçit ve yolların sularla kaplanmasının yanı sıra bazı ev ve işyerlerini su basmasının sorumlusunun eski başkan Alaaddin Yılmaz olduğunu ifade ederek, “O kadar kötü alt yapı çalışmaları yapılmış ki Bolu halkının 700- 800 milyon lirası son 15 yılda toprağa gömülmüş. Borulara robot kullanarak baktık. Hepsi çökmüş ve yarılmış durumda” dedi.

Bolu’da son günlerde etkili olan sağanak yağmurlar kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmur yağışlarının ardından kentin bir çok bölgesindeki yollar ve alt geçitler sularla kaplandı bazı ev ve işyerlerini su bastı. Yaşanan su taşkınlarının nedenlerini düzenlediği basın toplantısında anlatan Başkan Özcan, “Eski belediye başkanımız 2013 yılında bir açıklama yapmış. 2017 yılında aynı şekilde bir açıklama daha yapmış. 4 yıl önce yaptığı açıklamasında 50 yıl alt yapı sorunu yaşanmayacağını söylüyor. Kendisi hangi 50 yıldan bahsediyor? Allah’a şükür biz göreve geldikten 1 buçuk ay sonra Bolu’da alt yapı sıkıntısı olduğunu tüm Bolu gördü. Seçim döneminde alt yapı sorunu az olan bir şehri teslim aldık zannediyordum. Oysa öyle değilmiş, bugün gördük. Yağmurda biz yoğun stres yaşıyoruz. Kendisinin yaptığı son açıklamadan sonra belediyeye 800’den fazla şikayet gelmiş. Sıkıntılı bölgelere birçok kanalizasyon ve yağmurlama hattı ekledik. Bu sayede 2020 yılında gelen şikayetler 300’e düştü. Bu sene ise 100’lere düştü. Seneye daha da azalacak. Ama hemen tamamen bitecek demiyorum.” diye konuştu.

“700-800 MİLYON TL TOPRAĞA GÖMÜLMÜŞ”

Kentte alt yapıda yaşanan sıkıntıların geçmiş belediye başkanı döneminde yapılan yanlış uygulamalar olduğuna dikkat çeken Özcan, şunları söyledi:

“O kadar kötü alt yapı çalışmaları yapılmış ki Bolu halkının 700- 800 milyon lirası son 15 yılda toprağa gömülmüş. Borulara robot kullanarak baktık. Hepsi çökmüş ve yarılmış durumda. Eğer beton boru kullansaydı böyle olmayacaktı. Biz tespitleri yapıyoruz. Önceden tıkanma olduğunda sorunu tespit edemiyorduk şimdi bu sistemle tespit ediyoruz ve tıkanmaların bir kısmına müdahale edebildik. Tamamen düzeltmek mümkün değil. Sorunların yüzde 70’i belediyeden kaynaklı ama yüzde 30’u da maalesef imalat hatalarından kaynaklı. Müteahhitler kafasına göre davranmış. Kendisi de bu duruma izin vermiş. Dolayısıyla bugün karşılaştığımız sorunun sebebi bu. “

“ÖNÜNE GELEN HERKES ONU O DA BOLU HALKINI KANDIRMIŞ”

Alaaddin Yılmaz’ın alt yapı için yaklaşık 800 milyon TL’nin toprağa gömdüğünü kaydeden Özcan, “Bu yıl 30 kilometrenin üzerinde hattı temizledik. Geçen senelerde de yaptık bunu ama bin 200’lük bir hat söz konusu. Bu hattın her bir kilometresi bize 1 milyon TL’ye mal oluyor. Biz alt yapıya bu kadar para harcamak zorunda kalacağımızı tahmin etmemiştik. Bu olayda kaçak su olayına benziyor. Ben bu yalana inandım, insanlar bana güldü. Önüne gelen herkes onu kandırmış o da Bolu halkını kandırmış. İnsanlara hayal satmış. İnşallah düzeltmeye çalışacağız. Ben o belediye başkanının yerinde olsam bugün sokakta yürümeye utanırım. Bolu halkının 700- 800 milyon liralık parasını toprağın altına gömeceksin Bolu bugün bu halde olacak. Bir de iddialı iddialı konuşacaksın. Ben bu durumu tamamen bir yılda değiştiremem bunu beklemeyin. Ama yüzde 95 oranında düzeltmeye çalışacağım düzeltirsem de kendimi başarılı sayacağım. Eski belediye başkanının benden ve Bolu halkından özür dilemesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

2 yorum yapılmış

  • Emar15 Haziran 2021 - 14:43
    Bu haberde bir yanlışlık olmalı. Tanju Özcan, Alaaddin Yılmaz ağabeyini suçlamaz ki. Ne oldu acaba?
  • Bolu 1419 Haziran 2021 - 09:51
    Hep şikayet hep ağlamak icraat

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.