Mail yoluyla üfletecekti, dolandırıldı

Mail yoluyla üfletecekti, dolandırıldı
15 Haziran 2021

Bolu’da iki yıllık eşiyle yaşadığı sorunların düzelmesi için sosyal medyadan tanıştığı bir kişiye kendisine dua gönderip okuyup üflemesini kişi tarafından dolandırılan kadın 2 bin TL gönderdiği ve gelmeyen duası için dava açtı.

Bolu’da 30 yaşındaki 2 yıllık evli olan D.A. isimli genç kadın eşiyle olan anlaşmazlık ve arasının bozuk olması nedeniyle instagram hesabından E.F. isimli bir şahısla tanıştı. Sözde hoca, genç kadının eşiyle arasını düzeltmesi için okuyup üflemesini istediği kadından 2 bin TL para istedi. İstenilen parayı gönderen kadın, mail yoluyla da kendisine dua gelmeyince dolandırıldığı iddiasıyla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

E.F. isimli sözde hoca hakkında Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, “Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının, araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlamasıyla dava açıldı. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya E.F. katılmazken, mağdur D.A. ise müşteki olarak ifade verdi. 

"MAİL YOLUYLA BANA DUA GÖNDERECEĞİNİ SÖYLEDİ"

D.A. mahkemedeki ifadesinde başından geçenleri şöyle anlattı;

“2 yıllık evliyim ve eşimle aramız çok bozuktu. Bu nedenle instagram hesabından E.F. isimli birisiyle tanıştım. Ona durumumu anlattım. O da bana Urfa’da bir hoca tanıdığı ve okuyup üflediğini, ayrıca mail yoluyla bana dua göndereceğini söyledi. Bende ona inandım. 2 bin TL’ye anlaştık. Her şeyi eşimle aramızı düzeltmek adına yaptım. E.F. daha sonra bana 2 bin TL’yi H.A. isimli şahıs adına banka hesabına para yatırmamı istedi. Kabul ettim ve parayı havale ettim. Günler geçti, Urfalı hoca tarafından ne okundum, ne üflendim. Mail yoluyla da dua gelmedi. Meğer E.F. isimli instagram hesabı sahteymiş. Gerçek adı H.A. olduğunu öğrendim. Kendisine tekrar ulaştığımda, Urfalı hoca tarafından kendisinin de dolandırıldığını söyledi. Paranın bin 200 lirasını geri gönderdi. Ama, hala 800 TL alacağım var. Bu şahıstan davacı ve şikayetçiyim” dedi.

Okuma ve üfleme ile dolandırıcılık olayına ilk kez şahit olan Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti büyük şaşkınlık yaşarken, genç kadına sosyal medya üzerinde bu tür olaylara inanmaması uyarısında bulundular.

Duruşma 30 Eylül 2021 tarihine ertelendi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.