Bolu'da üretilen 1 milyon yavru sazan balığı Ankara'ya gönderildi

Bolu'da üretilen 1 milyon yavru sazan balığı Ankara'ya gönderildi
11 Ağustos 2023

Bolu'da üretimi yapılan 1 milyon yavru pullu sazan balığı, Ankara'daki göl ve göletlere salınacak.

Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Müdürlüğüne bağlı Gölköy Su Ürünleri Üretim Tesisi'nde 2023 yılı balıklandırma programı kapsamında 5 milyon adet yavru pullu sazan balığı hedefi doğrultusunda üretilen yavruların ilk hasadının gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, Tarım ve Orman Bolu İl Müdürü İzzet Murat'ın şu ifadelerine yer verildi:

"2023 hedeflerimiz doğrultusunda 5 milyon yavru sazan balığını belirli bir olgunluğa kadar burada büyütüyoruz. Doğaya, göletlere salınma olgunluğuna geldiğinde ilimiz ve çevre illerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, dere, gölet, barajlara salınmak üzere il müdürlüklerine balıkları teslim ediyoruz. Yani ilimizdeki ve çevre illerin balıklandırılması için doğaya salmış oluyoruz. Bu bağlamda üretilen yaklaşık 1 milyon yavru sazanımız Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir."

1 yorum yapılmış

  • İmdat izci. 11 Ağustos 2023 - 19:59
    Gölköy barajını balık avına açılsın artık. Hiç bir birirmin elinde, zehirhendiğine dahil bir sonuç yoktur. Havaların erken soğuması ve sazanın yağlanmaması yüzünden bu ölümler olmuştur. Madem zehirlenme vardı, oranın suyu içme suyu olarak evlere dağıtılıyor.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.