Bolu'da ramazan davulu yasaklandı

Bolu'da ramazan davulu yasaklandı
9 Nisan 2021

Bolu’da İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi tarafından alınan kararla koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayında sahur vaktinde görev yapan davulculara yasak geldi.

Ramazan ayına sayılı günler kala Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, koronavirüs önlemler kapsamında yeni kararlar aldı. Ramazan davulcularının para toplamak için özellikle bayrama doğru vatandaşların kapısını çalarak insanlarla temas etmelerinin virüsün bulaşma riskini artıracağı gerekçesiyle İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi, davulcuların ramazan ayında görev yapmasına yasak getirdi.

Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada ayrıca sahura kalkacak vatandaşların yaşanan teknolojk gelişmeler nedeniyle sahura kaldırılmalarında davulculara ihtiyaç olmadığı vurgulandı.

5 yorum yapılmış

  • Ilyas9 Nisan 2021 - 18:58
    Davul çalmayı yaşaksayacağına para toplamayı yasaklansın. Davulcunun parasını da belediye veya valilik ödeyebilir.
  • Murat Hitit9 Nisan 2021 - 21:53
    Sanal ortamda calsin davulcular...bahsis.com / IBAN ihalesi /yandas/teberru.gov. Burun buadan calin ......saf cok ..
  • Peyami Ak12 Nisan 2021 - 21:20
    Kongreleri niye yasaklamadınız?
  • Tunç14 Nisan 2021 - 21:45
    Covidim ateşim var akşam zar zor uyuyabiliyorum gecenin bir vakti davulla uyanıyorum ve uyuyamıyorum. Hakkımı helal etmiyorum
  • Metin20 Nisan 2021 - 03:22
    Çok doğru ve yerinde bir karar. Bütün illerde uygulanması gerek. Eskişehir'de daha ilk haftadan bahşiş toplamak için bütün apartmanlara girmeye başladılar bile.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.