Başkan Özcan'dan soruşturma isyanı

Başkan Özcan'dan soruşturma isyanı
27 Temmuz 2022

Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yuva köyünde zehirlenme olayıyla ilgili su depolarının İl Özel İdare’nin sorumluluğunda olduğunu hatırlatarak, “Burada İl Özel İdare yetkililerinin açık bir ihlalinin olduğu, kusuru olduğu net. Aynı olay bizim su verdiğimiz bölgede olsa bu soruşturmalar derhal başlatılmıştı. Belki şu an beni bu görevden bile almışlardı" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yuva köyünde 141 içtikleri sudan zehirlenmesine neden olan olayla ilgili düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yuva köyüne su hizmetini İl Özel İdaresinin verdiğinin altını çizen Başkan Özcan, “Valilik, ‘Oranın suyu İl Özel İdare tarafından verilmektedir. Bolu Belediyesi tarafından verilmemektedir.” diye açıklama yapmadığı için bizi zan altında bırakıyor. Sanki oraya su hizmetini Bolu Belediyesi veriyormuş gibi yandaş medyada haberler yapılıyor ve bu beni son derece üzüyor. Türkiye şunu iyi bilsin. Yuva köyüne su hizmeti Bolu Belediyesi tarafından değil İl Özel İdaresi tarafından verilmektedir. Biz büyükşehir değiliz il belediyeyiz. 85 bin su abonemiz var. İl Özel İdarenin başkanı da validir.  Bizimle idari anlamda hiçbir bağlılığı yoktur” diye konuştu.

İL ÖZEL İDARENİN İHMALİ OLDUĞU NET

Başkan Özcan, köydeki zehirlenmelerde İl Özel İdarenin ihmalinin olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Köydeki temel sıkıntı şu. Orada iki ayrı mahalle var. Bir kısmı yayladan gelen sudan bir kısmı artezyenden gelen suyu kullanıyor. Artezyenin yaklaşık 80 metre yanında fosseptik çukuru var. Benim kişisel  tahminime göre fosseptik çukurunda yağan yağmurların ardından taşma meydana gelmiş ve artezyene karışmış gibi görünüyor.  Şu ana kadar net açıklama yapılmadı. Burada İl Özel İdare yetkililerinin açık bir ihlalinin olduğu, kusuru olduğu net. Hıfzısıhha Kurulu toplantısında Bolu Valisine İl Özel İdare hakkında soruşturma başlatmanızı talep ediyorum dedim. Çünkü aynı olay bizim su verdiğimiz bölgede olsa bu soruşturmalar derhal başlatılmıştı. Belki şu an beni bu görevden bile almışlardı. Konu İl Özel İdare olunca ne vali sesini çıkartıyor ne milletvekilleri sesini çıkartıyor. Ne de Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatıyor. Açılmış tek bir soruşturma yok. Bu olay kapatılamaz.”

“MİLLETVEKİLLERİ NİYE SESSİZ?”

Son olarak milletvekillerini eleştiren Başkan Özcan,  “Her konuda fikir beyan eden milletvekilleri niye sessiz? Nerede milletvekilleri? Her gün Bolu konuşuluyor ulusal basında, her gün canlı yayın yapılıyor bölgeden, milletvekilleri sessiz. Allah göstermesin de Bolu Belediyesinin su verdiği bir yer olsa neler yaparlardı şimdi? Niye susuyorlar, kimi koruyorlar?” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.