Başıboş köpekler toplanacak

Başıboş köpekler toplanacak
7 Eylül 2022

Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararları kapsamında, Bolu genelindeki başıboş köpeklerin toplanarak, barınaklara götürülmesine karar verildi

Bolu Valiliği Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 2 Eylül Cuma günü yapılan toplantısı kapsamında alınan kararlar yayımlandı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, sokak köpeklerine ve tehlikeli olarak kabul edilen; Amerikan Pitbul, Dogo, Argentino gibi türler ve başıboş diğer hayvanlar için belediye başkanlıklarına yeni sorumluluklar yüklendi.

YASAKLI IRKLAR KOLLUK KUVVETLERİYLE TOPLANACAK

Kuduz, parazit hastalıkla mücadele ve başıboş hayvanlara karşı halkın güvenliğinin sağlaması amacıyla alındığı ifade edilen kararda, yasaklı ırk köpeklerin denetimlerinin 7 gün 24 saat yapılması ve sahiplenilmemiş olanların kolluk kuvvetleri iş birliğinde, toplanarak bakım evlerine götürülmesine karar verildi.

BAŞIBOŞ KÖPEKLER TOPLANACAK

Ayrıca başıboş köpeklerin de toplanarak hayvan barınaklarına götürülmesine ve hayvan barınağı kurma zorunluluğu bulunmayan belediyelerin de en yakın hayvan barınağına, sorumluluk sahasındaki başıboş hayvanları yakalayarak bırakacağı ifade edildi.

Öte yandan barınakların yeterli gelmediği durumlar için doğal yaşam alanlarının oluşturulması öngörüldü.

1 yorum yapılmış

  • Sanayici7 Eylül 2022 - 15:53
    Barınak tadilatta iken tüm köpekler salıverildi yda çöplük bölgesine atıldı şuan sanayide 10 arlı guuplarla geziyorlar defalarca başvurduk hiç oralı olan olmadı buda sonuç vermez

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.