Afet bölgesine yüzlerce adet powerbank gönderilecek

Afet bölgesine yüzlerce adet powerbank gönderilecek
14 Ağustos 2021

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sel felaketinin vurduğu Kastamonu’ya yüzlerce adet Powerbank göndereceklerini duyurdu. Özcan, “Oradaki vatandaşlarımıza bundan sonra da ne katkı verebilirsek Bolu Belediyesi olarak elimizi uzatmaya hazırız. Allah ülkemizi bu tür felaketlerden korusun.” dedi.

Sel felaketinin vurduğu Kastamonu’ya Bolu Belediyesi’nin yardımları devam ediyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere giden itfaiye ekiplerinin ardından şimdi de selzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda bölgeye cep telefonlarını şarj etmekte kullanılan powerbank göndereceklerini duyurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Özcan, ülke genelinde yaşanan afetlere dikkat çekerek, “Maalesef ülkemizde istenmeyen doğa olayları çok oldu geçmiş yıllara göre. İşte küresel değişime bağlayanlar var başka sebeplere bağlayanlar var. Ülkemizde büyük sel felaketleri oldu kuzey kesimlerde, güney kesimlerinde belki cumhuriyet tarihinin en büyük yangınları gerçekleşti.” dedi.

“Belediye Başkanlarımız ile sürekli istişare halindeyiz”

Yangın-sel gibi felaketlerin yaşanması üzerine geçen ay Belediye Meclisi’nden yardım protokolü yapma yetkisi aldıklarını kaydeden Özcan, “Bu anlamda yangın felaketine maruz kalan Antalya, Bodrum, Marmaris, Manavgat başta olmak üzere birçok belediyeye ayni ve malzeme yardımı, fidan yardımı, gıda yardımı, su yardımı gönderdik. Yine sel felaketi geçiren Arhavi ilçemize, beyaz eşyadan tutun birçok yardımda bulunduk. Komşu illerimiz Bartın, Kastamonu’daki felaketleri üzüntüyle izliyor, izlemekle de kalmıyor oradaki belediye Başkanlarımız ile sürekli istişare halindeyiz. Bizden itfaiye dahil, ilaçlama dahil ne yardım talebinde bulunulursa hepsini gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

“Yüzlerce powerbank’i Kastamonu Belediyemize gönderiyoruz”

Başkan Özcan, bölgeye yüzlerce adet powerbank göndereceklerini söyleyerek, “Afet bölgesinde cep telefonlarının şarj edilmesi ile ilgili sıkıntı var. Bu anlamda bugün yüzlerce powerbank’i Kastamonu Belediyemize gönderiyoruz. Daha önce Manavgat belediyemiz başta olmak üzere bazı belediyelerimize de göndermiştik. Oradaki vatandaşlarımıza bundan sonra da ne katkı verebilirsek Bolu Belediyesi olarak elimizi uzatmaya hazırız. Allah ülkemizi bu tür felaketlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.